Chec la metru

Reţetă a fost adăugată de Aurora Avram pe 20 februarie 2012, la ora 11:15 şi citită de 454 de persoane.
Responsabilitatea asupra acestei reţete aparţine exclusiv dnei Aurora Avram.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 375g zahar
  • 4 linguri apa calda
  • 5 linguri ulei
  • 130g faina + 5 linguri faina
  • praf de copt
  • 500ml lapte
  • 2 pachete unt

Mod de preparare

Mod preparare chec : 2 oua
125 g zahar
4 linguri apa calda
5 linguri ulei
130 g faina
3/4 plic praf de copt

Albusurile + zaharul se bat bine. Se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, apa si faina in care am incorporat praful de copt. Se tapeteaza tava cu ulei + faina. Se toarna si se baga la cuptor. Primele 10 minute la foc tare, apoi la foc potrivit.
Al II lea chec se face ca primul, dar se adauga 1-2 linguri de cacao (dupa gust).
mod preparare crema: 4 oua
250 g zahar
500 ml lapte
5 linguri faina
2 pachete de unt

Se face o ciulama groasa din 4 oua, 250 g zahar, cca 500 ml lapte (chiar mai mult), 5 linguri de faina. Se dizolva toate si se pun pe foc la fiert,(este mai bine la bain marie).
Laptele poate sa fie clocotit pentru a se lega crema mai repede.Se amesteca cu telul permanent. Se lasa sa clocoteasca bine pana se ingroase.
Se lasa la racit. Frecam 2 pachete de unt spuma si adaugam crema racita. Se pune vanilie, rom.
Separat facem un pic de sirop din 3 linguri de zahar, 200 ml apa. Cu siropul racit stropim feliile de chec. Taiem checurile in felii mai groase, apoi le unim intre ele cu
crema. Punem o felie alba, una neagra. Oprim putina crema pentru a unge checurile deasupra.
Punem pe foc 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si 4-5 linguri de apa. Se amesteca si se fiebe pe foc. Cand se ingroase se ia de pe foc. Daca vrem putem adauga un cubulet de unt. Se picura pe chec deasupra facandu-se desene.
Se taie a 2 a zi.

5 brioşe

Reţeta a fost cotată de cofetărese cu 5 brioşe, acumulând 5 puncte din 1 voturi.

Autentifică-te pentru a vota această reţetă!

Comentarii

Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!

Nu există comentarii la această reţetă.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.

©2011-2014 Dr. Oetker RO S.R.L. Toate drepturile rezervate.