Prajitura cu foaie sfaramata

Reţetă a fost adăugată de Ramona Dogaru pe 22 octombrie 2012, la ora 09:15 şi citită de 1158 de persoane.
Responsabilitatea asupra acestei reţete aparţine exclusiv dnei Ramona Dogaru.

Ingrediente

  • 150 gr untura sau margarina
  • 150 gr zahar+6 linguri pt glazura
  • 4 oua
  • 4 ling lapte
  • 1 praf de copt
  • 2-3 ling dulceata mai acrisoara
  • 1 ling cacao
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • esenta rom
  • faina

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.se adauga untura si 2 ling lapte in care am dizolvat praful de copt, apoi se pune faina cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare din care se fac 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii.
Una dintre foi se sfarma si se amesteca cu 2 ling lapte,2-3 ling dulceata mai acrisoara(eu pun de obicei de prune),untul frecat cu zaharul pudra, cacao si la final esenta de rom.Se amesteca pana ce devine ca o crema si se pune intre cele 2 foi ramase.
Albusurile se bat spuma pe abur cu 6 ling de zahar si se pun peste prajitura.

5 brioşe

Reţeta a fost cotată de cofetărese cu 5 brioşe, acumulând 10 puncte din 2 voturi.

Autentifică-te pentru a vota această reţetă!

Comentarii

Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!
Maria Iordache a scris pe 23 octombrie 2012, la ora 21:22:
5!!
Emilia Bakk a scris pe 22 octombrie 2012, la ora 09:35:
﹡﹡5﹡﹡, SI O ZI BUNA

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.

©2011-2014 Dr. Oetker RO S.R.L. Toate drepturile rezervate.