Galuste de aur

Reţetă a fost adăugată de Emilia Bakk pe 17 septembrie 2012, la ora 17:33 şi citită de 296 de persoane.
Responsabilitatea asupra acestei reţete aparţine exclusiv drei Emilia Bakk.

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri +2 albusuri
  • 1 lingurita rom
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie Dr. Oetker
  • 20 gr drojdie
  • lapte ,sare
  • dulceata de caise sau branza dulce
  • 150 gr nuca macinata se amesteca cu 100 gr zahar tos
  • 100 gr unt se incalzeste intr-o cratita, dar sa nu fie fierbinte

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie frecata cu zaharul pana se lichefiaza ,se subtiaza cu 1/2 dl lapte si se adauga o lingura plina cu faina se amesteca bine,se presara deasupra faina si se lasa la crescut 1/2 ora la cald..Cand maiaua a crescut se adauga galbenusurile ,albusurile batute spuma ,vanilia, coaja rasa de lamaie, putina sare, romul, untul topit ,dar rece si la final faina.Se framanta bine ,dupa care se lasa la crescut.Aluatul trebuie sa fie mai vartos decat aluatul de cozonac, daca e nevoie se mai pune putin lapte.Se lasa la crescut 1/2 ora ,la cald.Cu lingura trecuta prin unt se ia din aluat ,cam de marimea unui ou mai mic in mijloc se poate pune dulceata de caise sau branza dulce, se aduna aluatul ca o minge se tavaleste prin untul topit si prin nuca amestecata cu zahar.Se pun intr-o forma rotunda btne unsa cu unt sau margarina, nu prea inghesuite.Se lasa la crescut1/2 ore la cald ,se coc la foc potrivit 30 de minute ,se servesc calde pudrate cu zahar si desfacute una de alta.

5 brioşe

Reţeta a fost cotată de cofetărese cu 5 brioşe, acumulând 65 de puncte din 13 voturi.

Autentifică-te pentru a vota această reţetă!

Comentarii

Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!
Maria Brici a scris pe 6 octombrie 2012, la ora 14:07:
pare delicioasa! :)
5 briose!
Mariana Szarvadi a scris pe 4 octombrie 2012, la ora 15:28:
΄΄5΄΄
Ramona Dogaru a scris pe 17 septembrie 2012, la ora 17:34:
yummy..5

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.

©2011-2014 Dr. Oetker RO S.R.L. Toate drepturile rezervate.